21/12/2011

Salam sayang you guyz !
Hari ni Cik Katak gedikz sikit .
Sikit aje , ta byk un !
Don't worry yah :)
Why gedikz ?
Hoh0ho , aku happy gila hari ny !
Apa yang jadi ?
Ntah ? Aku rasa biasa2 aje .
Okeyh2 .
Meyh aku story yah !

Pagi

Aku teman Kaka Ryna pi daftar kolej kat Cheras .
Kaka Eyka dgn laky dye Rahiem pown ada :)
Time aku dgr org kolej ny bg p'nerangan ,
aku mcm t'tarik pulak .
Rasa mcm lpas SPM ty na msok kolej ny .
Apa yang best ? Haish , byk lah !
Kolej ny kira nya p'sediaan utk kita sblom msok IPT or IPTS .
Aku memang cdangkan lepasan SPM and STPM join kolej ny .
S'kurang2 nya tade lah kita jadi 'blur' time msok IPT nnty .
Sume akan d'ajar kt sni .
Yuran ? Sumpah murah :)
Kompem mampu laa weyh .
S'minggu kowg just kene pi kelas 3 hari aje .
Itu un s'hari just 4 jam . Dalam 4 jam uh ada laa rehat :)
Nak keje ? Hallo , pagi pi kelas ! ptg pi keje !
Ok what ? Kaka Ryna bole aje ?

Oh ya , time jalan2 kat Jusco Cheras sumpah gila !
Jusco buat MEGA SALE !
Ptongan harga smpai 70% sengal !
Jeans yg b'ratus2 ktowg bole dpt RM35 aje ?
Wahh , sape than en ?
Kedai2 mcm Vincci , Padini .
Sume buat sale .
Argh , sumpah ta tahan !!!

Malam

Hehehe , yg ny best !
Aku kuar dgn Nazrin :)
Curang ???
No no no !
Aku minx izin laky aku auww nak kuar .
Jujur lae yg aku nak kuar dgn jantan laen .
Rilex ar en ?
Tak maen ar tipu2 pakwe ny !
Pi mna ? Hahahaha .
FunFair lae tau !
Yg penting ! mamat uh yg belanja .
Satu sen uh tak guna duit aku .
Habis smpai s'ratus .
Tapex ! Dye baru gaji ! Hahahaha .
Kikis duit kau ! Kejam ark ? ^.^



Your Fired !!!

Salam sedih dari Cik Katak .
Kenapa sedih ? 
Hurm , aku baru jex kena pecat !
Yahyahyah , P.E.C.A.T ! 
Yang paling sedih , aku d’pecat 
Tanpa sempat bagi p’jelasan 
Yang aku ta b’salah . 
Bos tak cakap yang dia pecat aku . 
Tapi dia cakap aku just kena kerja bila d’perlukan saja . 
Aku dapat tangkap maksud s’benar dia uh . 
Haa , yg bab ny aku puji bos aku ! 
Dia jaga perasaan aku . 
Dia tak cakap straight tros ! 
Go0d :)
Kowg mesti na tau kn why aku d’pecat ? 
Hurm , biar lah ia m’jadi rhsia . 
Just org2 yg t’tentu saja yg tau . 
Aku lemah lepas jadi mcm ni ? 
TIDAK ! Why ? 
Coz mende ny m’gajar aku utk masa2 akan dtg . 
Mende yg jadi ny buat aku jadi lbeyh kuat hadapi cabaran . 
Jgn b’sedih sgt dgn stiap dugaan . 
Jgn lari drpd masalah . 
Tempuhilah dgn berani & yakin . 
Chill lahh en ? masalah uh sebati daa dlm diri ny . 
Mcm lagu yg si Lenka nyanyi uh – Trouble Is Friends . 
Lagi pun aku ada kwn2 yg slalu support aku :)
Aku KUAT !! xD 


Special thx to : my buncith (epul) , my bestie (jah , alym , megat) , my sista (kaka ryna) and my rempitz (nazrin) 

Coz always stay on my side and give me yours support . 

Iloveyou guyz sooooo much ^.^ 





Maksud Missed Call

1 Missed Call = Rindu
2 Missed Call = Ambil Berat
3 Missed Call = Bimbang..
4 Missed Call = Susah Hati
5 Missed Call = Syak Wasangka
6 Missed Call = Mung Dok Mano
7 Missed Call = Mung Dok Dengan Sapo
8 Missed Call = Balik Umoh Mapuh Mung.. 

Ayat ni khas utk mamat gila uh !
Hoh0ho , sayang kau buncith :)



11/11/11


Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ..
Cik Katak lapar !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ny lau dpt makan burger yg sebesar ny !
Kompem kenyang 2 hari ..
Gila sempoi ..
Dengan cheese dia ..
Fuhh , telan air liur d'buat nye !
Oh ya ..
Sekarang daa pukul 11.11pm
Wah , kebetulan pulak eh !
Tarikh hari ni 11/11/11 ..
So smart laa tarikh dye ..
But , lau kowg perasaan ..
Setiap kali tarikh2 yg cmniex ..
Mesti ada k'malangan ..
Semua yang ngeri2 ..
Dah takdir kan ?
Apa kan daya ..

p/s : tajuk post tade kene m'gena dgn gambar !
HAHAHAHA xD




My Day for Today :)

DIMULAKAN DENGAN BISMILLAH

DingDong ..
Katak come back !
Hehehehe ..

D'sebabkan hari ni aku happy yang t'amat sangat ..
So , aku update laa blog yang dah start nak b'sawang ni ..

Kowg2 !
Hari ni kan aku m'rayap auww ..
Yayaya , cik katak mana reti stay diam2 dalam rumah !
RIMAS :)

Pagi2 aku daa bgon tahu !
Pukul 8 pagi ..
Ayoyo , aku mana pernah bgon awal kalau time cuti ..
Tapi coz xcited sangat nak kuar ..
Aku bgon ler awal2 !
Sampai malam tadi tak boleh tido tahu !
Hahaha , teruk en ?
Bgon2 jex terus pi sidai baju ..
Ma siap tanya lagi ..
''Kau ngigau kex ny ? Pg2 bgon sidai bju ?''
Hahahaha , ma tahu anak dye cmnex :)

Siap2 punya siap ..
Pukul 12 pm baru kuar rumah ..
Late right ?
Hurm , Yaya laa ny ..
Lambat siap :(
Tapi tapex , yang penting ada yang teman kan aku !
Aiman siap marah lagi kat aku ..
''Pergi jelah rawang sowg2 , bukan ktowg ROGOL kau pown''
Cehh , kata2 dye tux kan !!!
Sengal kau =.=

Then , kami sampai di rawang !!
Tux pown lepas dah harungi pelbagai halangan yg m'cbar ..
Ececeh , ayat dye ~
Nak poyo aje erkk ??

Time karok kat Bintang Gemilang sumpah best !
Aku memang nak DELETE tension2 yang ada dlm 
kepala hotak aku ny !
Thx so much to budak2 yang gila uh !
Hohoho ..

TIBA TIBA ...........

''Weyh , daa pukul 4 suku ar ! aku balik dulu laa eh ?''
Hohoho .. Pdhal aku pi makan dulu !
Hahahahahahahahahahah xD
Lepas dah salam2 dgn bdk2 uh ,
aku segera berlari menuju ke kedai makan !
LAPAR ! LAPAR ! LAPAR !

Seperti biasa
Aku order milo ais dengan mee goreng basah ..
Nyum nyum !
Lapar lagi laa pulak ~

Sedang aku dengan Yaya m'lantak ..
Tiba2 Megat call ..
''Weyh , kau kat mana ?''
''Kedai sebelah ktm , awat ?''
''Tunggu situ , ktowg on d way !''

So , smentara nak tnggu dowg dtg ..
Ktowg order pulak Tomyam ..
Hehehe .. lapar lagi tahu !

Time tengah sedap2 layan Tomyam ..
Megat call lagi !
''Ten , dtg sini balik ! Sekarang !''
''Haa , kenapa ? Tanak lah , jauh !''
''Ada lah , dtg jelah weyh ! Urgent ny !''
''Laa , awat ?!!''
''Iman xcident , dtg laa ten !''
''Yeye jex kau ! Tipu arh ?''
''Hurm , tapex laa ten .''

Sumpah aku tak caya !
Tiba2 Megat dtg sowg ..
Dengan muka yg penat plus gelabah !
Rupa2 betul adik ipar aku tux xcident ..
Seram jgk aku dengar cter Megat !
Kaki Iman t'belah bagai ..
Hadoii , kesian budak tux :(

Dalam pukul 5 lbey , aku gerak balik ..
Megat hantar sampai pintu KTM ..
Hehehe .. mesti hantar !!
Kawan t'baik aku tux !

Oh ya ..
Ada something nak cakap ..
Shawl aku ada bau Megat =.=
Kuat pulak tux bau dia ..
Bau badan dia plus bau rokok ..
Wangi :)
Aku citer kat dye ..
Lepas uh dye cakap ..
''Biasa lahh , bau owg beriman mmg cmniex''
Haish , ny malas nak puji mamat ny !
Poyo lebey !

Btw ..
Thank so much to Megat , Yaya , Awang , Iman and Aiman ..
Coz sudi keluar dengan aku hari ny ..
Sayang kowg BODOH !!
Hehehehe ..

Good Night :)




Suratan Yang Menyakitkan


Berulang kali aku menyatakan hasratku
Tapi tak pernah kau ruang masa untuk diriku
namunku sedar kasih dimana ku berdiri
dibalik cinta yang gelap aku terus sendiri

Sungguh aku menyesali kasih
Bercinta denganmu sayang
Sungguh aku sedar betapa hebatnya cintamu itu
Yang menyakitkan

Ku sendiri kasih di lautan cintaku
Beralun ombak melanda namun aku berdiam
Masih aku sayang cuba untuk pertahankan
Suratan yang menyakitkan hati ini kerna ku mencintaimu

Sungguh aku menyesali kasih
Bercinta denganmu sayang
Sungguh aku sedar betapa hebatnya cintamu itu
Yang menyakitkan

Ku sendiri kasih di lautan cintaku
Beralun ombak melanda namun aku berdiam
Masih aku sayang cuba untuk pertahankan
Suratan yang menyakitkan hati ini kerna ku mencintaimu

Masih aku sayang cuba untuk pertahankan
Suratan yang menyakitkan hati ini kerna ku mencintaimu



Adakah Dia Jodoh Aku ??

Salam sayang kawan2 ..
Hari ni aku nak story pasal jodoh !
Err , nampak macam aku tak layak lagi nak cakap pasal ni ..
Hehehe , biar lah !
Aku memang dah gatal nak kahwin pun !
Hahaha , statement maut ny :p

Tadi ..
Sedang aku syok2 jalan2 dekat blog orang ..
Aku t'jumpa something ..
8 PETANDA DIA JODOH KITA ..
Hohoho , tangan ini sudah gatal mau bukak itu link !
Sekali baca2 , aku t'diam ..
T'ingat kat si dia ..
Hurm ..
Mamat mereng tux jodoh aku kex ?

Okeyh2 , now tak payah banyak cakap ..
Just baca ny :)

Berikut adalah 8 petanda yang menunjukkan dia adalah jodoh kita.

1.Bersahaja : hahaha , pakwe saya memang sempoi xD
2.Senang bersama : yak ampun , t'lebey senang dgn dye ny !
3.Sentiasa jujur : huh , kdang2 dye suka tipu !
4.Percaya Mempercayai : 50-50 boleh ta ? hahaha ..
5.Senang Bekerjasama : kompem senang !
6.Memahami diri kita : okeyh , AGAK memahami laa ~
7.Tampilkan kelemahan : huh , sume kelemahan dye aku tahu !
8.Kata hati : ok fine , kata hati aku memang kata
dia jodoh aku :)


psst psst !
tapi aku tak caya sangat ..
kang kalau tak jadi ..
kecewa habiz kang !
silap2 aku terjun bangunan tahu !
huhu ..
aku sayang kau pakcik :)







Massacre Conspiracy - Bloodless (Official Music Video)


Video ni abz yang bagi ..
Dye post kt Group 4 Arif ..
Dye tulis 
nk hilang risau dengar lagu ni massacre conspiracy - bloodless
Aku yang memang tgh serabut otak ni ..
Bukak laa video ni ..
Sekali aku bukak , terus segar beb !
Serius ar ..
Layan abiz siot ..
HAHAHA xD



Kenapa ? Kenapa ? Kenapa ?

Kenapa saya nak mati ?
Sebab saya tak nak lawan cakap abah lagi !
Kenapa saya nak mati ?
Sebab saya tak nak susahkan ma lagi !
Kenapa saya nak mati ?
Sebab saya tak nak marah adik2 saya lagi !
Kenapa saya nak mati ?
Sebab saya tak nak sakitkan hati kwn2 saya lagi !
Kenapa saya nak mati ?
Sebab saya tak nak ganggu kekasih saya lagi !
Kenapa saya nak mati ?
Sebab saya tak nak buat dosa lagi !
Kenapa saya nak mati ?
Sebab saya tak nak hidup lagi !


p/s : Setiap insan mempunyai impian tapi saya 
       tak tahu adakah impian itu sempat saya gapai ?


LUAHAN RASA HATI,
 Nur Fatin Afifah
  08/10/11
 6.23pm






Pabila Si Teruna & Dara Memasak :)

DingDong ..
Hye2 , saya kembali !
Kali ni aku nak story pasal ..
Erkk , tengok tajuk dah tahu kan ?
Okeyh ..
Siapa si teruna ?
Siapa si dara ?
Hehehe ..
Si teruna uh abang sedara aku lah !
Ini lah yang terjadi kalau kami dah kebulur sangat kat rumah !



Ikan : Mohd Farhan b.Roslan
p/s : resepi sendiri ! main campak2 jex ..
nampak macam tak best kan ?
tapi bila makan ?
sumpah sedap ! :)

Daging : Nur Fatin Afifah bt.Mazlan
p/s : hitam legam coz abg sedara aku pi letak
kicap byk2 .. huh , buruk dah lauk aku !
nasib baik sedap :)

p/s : ni yang payah kalau orang yang tak pandai masak ,
berlagak macam dah pro sangat dalam bab m'masak :)


NOTA KAKI : ta paya na ktuk sgt la kn ?! kira ok laa ny ,
drpd kaw ? stkat mkn mskan mak , pigirah !!






Adakah Ini Pengakhiran Nya ?

Salam ..
Selamat malam :)

Okeyh ..
Aku nak bagitahu yang aku dah block Epul ..
Kenapa ?
Sebab aku dah tak sanggup tengok dia dengan Sha lagi ..
Dia bagi Sha lagu Dua Jiwa Satu Hati ..
Aku paham makna lagu tux ..
Sumpah aku memang terasa sangat2 ..

Semalam ..
Epul ada bagitahu ..
Ibu dia suka kan Sha ..
And Sha dah jadi anak angkat ibu dia ..
Secara jujur nya , aku memang akan down bila
dia citer pasal ibu dia ..
Sebab aku tahu ..
Ibu dia tak pernah terima aku ..
Ibu dia memang tak suka aku ..
Entah kenapa , aku tersentap sangat2 ..
Aku m'nangis teruk malam tadi ..
Aku rasa ni first time aku nangis teruk cmtx ..
Sampai hidung aku merah and bengkak sangat2 ..
Aku tak boleh tidur ..
Pukul 4 pagi baru mata aku boleh lelap ..

Aku rasa ,
Aku dengan Epul memang tak ada jodoh ..
So , aku rasa aku dah ready untuk hilang dia ..
Walau pun perit , aku t'paksa !
Luka dalam hati , tuhan jex yang tahu ..
Aku ingat lagi , someone pernah cakap kat aku ..
Aku tak layak untuk Epul ..
Epul budak U ..
Aku ni still budak sekolah ..
Jurang antara aku dengan dia jauh ..
Budak U ta kan layan budak sekolah ..
Bila aku pikir balik , ada betul nya ..

Aku tahu aku memang tak boleh hidup tanpa dia ..
Tapi nak buat macam mana lagi ..
Bak kata ma ..
Buat apa kita t'hegeh2 kalau orang dah tak nak dekat kita ..
Betul kata mak aku tux ..

So , mulai sekarang aku akan belajar !
Belajar untuk hidup tanpa dia !
Aku dah block FB dia ..
So aku tak kan tahu pasal dia ..
Aku dah tukar no fon ..
So aku tak kan cari dia dah ..

So ..
Selamat tinggal Saiful Ikhsan :(

p/s : kowg yang nak no baru aku , bagitahu !





Hilang Satu , Sepuluh Mari xD

Hahahaha ..
Agak tak boleh blah tajuk post aku !

Ok , seperti yang d'ketahui ramai ..
Aku dengan epul sedang d'landa ribut taufan ..
So ..
Dia dengan hidup dia ..
Aku dengan hidup aku ..
Clash ?
Not yet ..
Dia cakap tunggu hutang dia dengan aku habis dulu ..
Sumpah aku agak terasa ..

Argh , pi lantak dia la ..
Yang penting dia bahagia dengan hidup dia sekarang ..
You know what , aku selalu doakan k'bahagiaan dia ..
Walau pun bukan dengan aku :)


Oh ya ..
Sejak epul tinggal kan aku sorang2 ni ..
Entah kenapa , tiba2 aku boleh kenal dengan ramai sangat laky ..
Secara tiba2 !
Serius agak pelik ..
Time aku tengah bahagia dengan epul ,
Aku tak ramai kawan laky ..
Just coz aku nak fokus dekat epul ..
Nak setia laa konon !
Hak tuiii !
Apapuntakboleh !


And bila hidup aku dah mula d'kelilingi dengan ramai JANTAN ,
Mula lah aku nak buat perangai lama balik en ?
PLAYGIRL !
Perangai yang dah lama aku buang since couple dengan epul !
Hohoho , habis semua aku nak game ..
Kasi dowg sayang aku , then blahh gitu aje xD
Memang agak kejam tapi best what ?
Kesian kat dowg , aku bengang dengan epul ..
Dowg yang jadi mangsa ..


Tapi dalam banyak2 skandal2 and balak2 ANGKAT aku ..
Ada sowg yang aku sayang sangat ..
Aku sayang dia macam aku sayang epul ..
And aku tak pernah tipu pape t'masuk lah pasal epul ..
Aku tak sangka yang dia boleh accept aku !
Thankz so much laa weyh !
Who ?
Nampak kat atas uh ..
Ada SKANDAL SAIA ♥ ??
Cer bukak ..
Mamat uh .. Haish , tak tau nak citer cmnex :)


Satu jex yang aku nak cakap ..
S'curang2 aku dengan epul ,
Aku tak pernah lupa kan dia ..
Dia nyawa aku tahu ?!!





Kembali :)

Cik Katak coming !!
huhuhu ..
bapak gler lama aku ta update ..
busy dowh ..
now blog aku daa laen sikit ..
sikit jelahh eh ?
alahh , kira ok lahh ny ..
btw , aku byk gler story na cter ..
tapi ta boleh na cter skunk ..
aku ad hal laa pulak ~
insyaallah , ptg sok aku story yah ?
nite , iloveyou :)



Kisah Benar :)

malam...
ku tidur tak lena
teringatkan dirimu
terimbas kembali kenangan lalu
alangkah indahnya bersamamu

mengalir air mataku
menemani malam sepiku
ku rindu saat bersamamu
sukarnya ku untuk melupakanmu

dahulu engkau berikan cinta
mengapa kini engkau berubah
manakah janji akan setia menanti

jikalau engkau tak lagi cinta
katakan saja aku tak kisah
dari kau terus membuat ku menunggu
tak ku sangka
tak ku duga

perpisahan yang akan melanda
dah ku cuba
pertahankan
namun dirimu pergi jua

cintamu bagaikan rembulan
yang hadir bila malam menjelang
kau hilang bila siang mendatang
begitulah sikap mu oh syg

kau lontar cintaku ditepian
ku bagaikan hanyut di lautan
yang lemas di dalam percintaan
dipukul gelombang keresahan


Saya Jatuh Cinta :)


terus terang saya cakap ..
saya jatuh cinta ..
bukan dengan mamat ni ..
tapi dengan suara dia :)
saya jatuh cinta dengan suara dia ..
saya dah dengar lagu ni b'kali2 ..
sumpah tak bosan2 ..
kalau lahh dia jadi pakwe saya ..
hari2 saya suruh dia nyanyi untuk saya ..
hehe ..
tak salah kan kalau saya nak b'angan2 ?
:)

Kesian kepada lelaki tak hensem

Kesian kepada lelaki tak hensem?? haa yelah,, nak taw kenapa? meh bace entri ni..

Kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap:: woow, cool giler…

kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap: eh perasan bagus…

kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata: nobody’s perfect

kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
perempuan akan cakap: memang…. muka pun macam pecah rumah!

kalau lelaki handsome menolong perempuan yg diganggu
perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero filem!

kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata: entah2 kawan dia…

kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: sepadan sangat…

kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan tuh!

kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata: jangan sedih, kan saya ada..

kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata:…(terdiam, tapi telunjuknya
meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya)…

kalau lelaki handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: perasaannya halus…penuh kasih sayang

kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi…

kalau lelaki handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: matching… hebat luar dalam

kalau lelaki tak handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?…

kalau lelaki handsome tak mau bergambar
perempuan akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya tersebar

kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar
perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnya ya?…

kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap:ini barulah lelaki gentlemen

kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap: naluri pembantu, memang begitu….

kalau lelaki handsome bersedih hati
perempuan akan cakap: let me be your shoulder to cry on

kalau lelaki tak handsome bersedih hati
perempuan akan kata: kuat nangis!! lelaki ke bukan ni?

P/s: Kepada yang tak hensem tu jangan amik hati ye.. gurauan semata-mata, ekeke.. tapi macam betul je kenyataan ni ekk?? lol

Maksud Tersirat Sebalik Ayat Seorang Wanita


Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?
Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu?
Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?
Makna tersembunyi: Jom pi makan. Lapar ni!
Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek.
Makna tersembunyi: Belikanlah untuk I.
Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la.
Makna tersembunyi: Tolong picit kepala.
Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nak masak, basuh kain-baju lagi…
Makna tersembunyi: Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek.
Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja.
Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?
Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik, memahami bla bla bla…
Makna tersembunyi: Hish… I rasa macam minat sesangat kat you la… Rasa macam nak jadi awek you je.
Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?
Makna tersembunyi: Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku.
Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban.Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok.
Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil.
Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu.
P/s : hahaha, patutla wanita ni tak suka cakap terus terang..hahaha

Smile :)

Ni lahh yang jadi bila si katak dilanda k'bosanan :)
hehehe , enjoyy !!


yg ni sume cik katak SUKA :)


sume cik katak TAK SUKA !
HAHAHAHA :D


cik katak SAYANG mereka :)
sorry , cik katak cuma ada gambar mereka !
yang lain pown cik katak sayang lahh !


wif my lovely X3 and angry bird :)

our 3rd month anniversary


sumpah gila sweet dowg ny ..
dua2 comel seyh !
like ! like ! like !
tapi agak tak boleh blahh ..
baru 3 bulan dah wt gini ..
lau 3 tahun yer lahh gak en ?

takku sangka takku duga- my 5yr old cousin :)


Ok fine ..
mereka t'sgt lahh comel !
d'ulangi , MEREKA COMEL ..
:D

Kucing Kejutkan Kawannya..Tapi....


waaa , sumpah sedih gler video ny !!!!!
syahdu sgt :'(
dye try gak bgon kn kucing tux tapi ......
wwwaaaaaa , SEDIHH :'''''''(

Buat M.S.I

Dengan ini , saya ..
NUR FATIN AFIFAH ..
ingin mengundur kan diri ..
dari kehidupan awak ..

saya memohon maaf di atas segala kesalahan saya ..
saya mohon segala nya dihalalkan ..

pengunduran saya bukan kerana
kehadiran insan lain ..
tetapi kerana ingin menenangkan diri
buat sementara waktu ..

saya mohon ,
sewaktu ketiadaan saya ..
awak menjaga diri awak sebaik-baik nya ..

pengunduran saya ini tidak bermakna
saya tidak sayang kan awak lagi ..
tetapi ..
demi hubungan kita ..
saya harus pergi ..
pergi untuk membaiki diri ini ..

saya berjanji ..
satu hari saya akan kembali pada awak ..
saya tahu ..
saya tak boleh tanpa awak ..

mungkin saya akan menghilang cuma sehari dua ..
ya , itulah kenyataan nya ..
saya tak kan pergi lama ..
kerana ..
saya akan rindu kan awak ..

awak nak tahu ..
saya sayang kan awak sangat2 ..
cuma ..
tanpa awak sedari ..
awak banyak kecewa kan saya ..
hati saya sakit sangat awak ..
tapi , ada sebab kenapa saya tak nak bagitahu awak ..
saya tahu jawapan awak ..
awak akan cakap saya ni leceh ..
semua yang awak nak buat ..
saya tak bagi ..

awak , ada ke perempuan
yang gembira tengok kekasih
dia dengan orang lain ?
saya sakit awak ! sakit sangat !
sedang kan saya pun tak macam tu ..
saya tahu had saya !
saya sedar saya ada awak !
saya tak kan lebih2 !

tapi awak ?
pernah awak fikir kan pasal saya ?
perasaan saya ?
TAK PERNAH !!!
tapi pernah saya tegur ?
tak ..
sebab saya takut ..
takut hilang awak ..

bodoh kan saya awak ??
rela sakit demi awak ?
bangang kan saya awak ?
sebab 
sayang awak sangat2 ?

awak ..
saya sayang awak ..
tunggu saya ye awak :')

Sirna Rasa Itu



Pada ketika hati disapa amarah
Mengutus taufan benci
Tiada lagi tersua senyum
Pada jendela bibir
Tiada lagi tawa menghibur lara
Tiada lagi mengundang bicara
Bisu membatu segala

Jangan terbiar sungai kasih
Dituba dek sengketa
Kelak terkapar isi dalamnya
Mencemar pada air mengalir
Yang membawa suratan indah

Jangan biarkan indah itu tersia
Sirna ditelan ego menggila

Luahan Rasa Hati :

NUR FATIN AFIFAH
2.33 pm

Bukan Belas Bukan Simpati



Terdengar burung berkicauan
Ke sana sini terbang berkawan
Sedangkan diriku keseorangan
Dalam dahaga kasih dan sayang

Tiada berteman tiada berkasih
Tiada tempat hendak bermanja
Andainya engkau pepohon nan rimbun
Bawah bayangmu aku menumpang

Menangis ku sendiri
Ketawa pun sendiri
Berpanjangan keresahan hati ini
Siapalah yang tahu
Sakit pening diriku
Tiada bertempat ku mengadu

Bukan mengemis bukan meminta
Hati terhiris ku pendamkan saja
Bukannya belas bukan simpati
Niat yang ikhlas letaknya di hati

Ku dengar burung menyanyi
Berterbangan bebas di angkasa
Walau sesekali terasa iri
Tabah ku terima takdir yang Esa

Ramai Sayang Saia :)


Assalamualaikum !!!
katak in the house AGAIN :)
ary ny aq na setel en mende yg
kwn2 aq dok pkir psal aq ..
awat aq tnye soalan pelik ..
pd yg ta pham , meyh sni na story !

pada suatu malam yang tenang ..
ececeh ~
aku terfikir nak tanya kawan2 aku satu soalan ..
semua aku tanya soalan yang sama ..
yak itu :
KALAU AKU MATI KAU NANGIS TAK ?

so , kt bwh ny adalah jwpan2 mereka ..


1)Nadya Hamster'unly
= bangag ! . mesty la . ia akn jdi an aku dr hypract ke low actv.
komen : bole plak gitu ? hadoii ~

2)Nur Amanina
= ish kau ni np tny mcm tu ?!
komen : hahaha , ama mcg aq byk kali ..
tkot sgt !
aq tw ama syg aq :)

3)Siti Nur Hidayah
= nngis lah,nape ckp mcm tuh ?
komen : hehehe , ske aty aq lahh !

4)Liyana Azhar
= knp nieyh ? jujur aQu ckap,aQu syg kaw,ten..
komen : eishh , dye ny laen aq tnye
laen yg dye jwb ~
yer2 , aq pown syg kaw jgk :)

5)Daniyah Izzaty
= oi,nak aku yng bunoh kau ke ?
apsal tanye mcm tuh ?
kalau kucing mati pun aku da melalak.
ni membe.
komen : haha , prlu kex dye cter psal kucing dye skali ?

6)Muhd Faremi
= mzty lorh nngis..npe nieh cyg.. len mcm jerx bunyi..
komen : ny kazen aq yer !! kazen yg pling
aq rpat .. so , syg2 ny normal
jex bg ktowg .. 

7)Abdul Halim
= x la wt apa nk nges..
komen : dye ny mmang kejam !!
my bestie :)
eleh , dye ckp jex mcm ny ..
lpas uh call aq gk ~
gila pnye bdk !!

8)Lily Alyn
= eysh ! ko ny ! npew ckp cm tuh ?!
asal weyh ? jgn wat aq cuak doy ~
komen : prlu kex kaw cuak ?? hadoii ~

9)Siti Nor Wahidah
= nangis lah.bodohnya soalan.kalau aku mati ?
komen : jwpan yg pling best ! free2 aq dpt BODO !
tgk tux , aq tnye dye ,
dye tnye aq blik ?!

10)Mat Top
= knpa adx ckp cam uh ??
komen : ny pown sme !
bkn na jwb soalan aq !

11)Saiful Ikhsan
= tgk lu lahh.lau sedih nngis arh,lau ta,ta nngis arh..
komen : yg ny aq ta na ckp pape !
wt skit aty jex =,=

12)Megat Gagak
= nngis,asal ?
komen : hero aq nngis ? HAHA, klakar !

13)Abg Aby
= npe adk tnya soalan cm tu ?
komen : ske aty adk lahh ~

14) Abg Zack
= nngis kowt,hehe
komen : urm , siap bole ad kowt ?

15) Mohd Rafiq
= nngis,npe ni syg ?
komen : HAHA , dandan jex nngis !

16)'Mochamochi Eyka
= npe ni ??
komen : tade pex lahh kaka oii :)

17)Deathman Azrey
= knp ckp mcm ni !!
komen : yeah , kne mara ! HAHAHA ..

18) Rizha
= nngis la,orang gila je x nngis !
komen : hohoho , btol2 !!

p/s : yg nme biase2 uh mkne nye tade fb ..
yg rizha uh aq ta tw ap fb dye ! hehe ..
susunan ny ikot mne yg reply mcg aq lu :)
thx kowg sume !
I LOVE U ALL SO MUCH
:)

Oh ya , jgn pkir aq na maty plak eh !
hihihi :D


p/s : maaf , post saia kali ini agak berwarna warni ..
kalau juling , mohon maaf yer :)

10 tanda wajib kahwin



Salam comel pada semua ..
hehe ..
hari ny katak comel nak post something ..
post ny telah DICURI dri blog owg !
hehehe ..
aq curik pown coz t'tarik .. minat ngn post ny !
almaklum la , aq pown daa tringin na kawin ..
kahkahkah ..
Suda2 , pi baca tanda2 nye ~

1. Sunyi di hati walaupun dikelilingi ramai orang.
= haa , btol2 !! hati aq sunyi sgt :(

2. Kehidupan yang tidak terurus.
= stakat ny hidup aq t'rurus lae ..

3. Jiwa menjurus kepada lawan jantina
= uishh , tade2 !! gila pex ?!

4. Hilang fokus apabila wujud lawan jantina.
= hehehe , ad lahh skit :D

5. Cemburu melihat kebahagiaan orang lain.
= yg ny btol .. mmang sy jeles :'(

6. Wujud perasaan sayang terhadap kanak-kanak.
= daa lme daa pown ad prasaan ny ~

7. Jatuh cinta pada seseorang.
= TRUE !!!

8. Desakan hawa nafsu
= ad kowt ??

9. Beronani.
= ta na komen pape =,=

10. Dorongan untuk melakukan hubungan intim.
= no komen :)

Tak Tahu Nak Tulis Apa ~



Ding Dong !
katak comel mai suda ~
hahaha , comel kex ?
dayah bace ny kompen berak cair !
hahahaha ..
suda2 !
aq bkn na wt post pasal taik !

Ayoyo , lama x update ..
sumpah malas !
sejak laky aq msok unisel , 
aq pown sma2 busy mcm dye ..
ntah npex , sjak 2 menjak ny
aq rajin wt keje skolah aq ..
wlau pown ta buat smpai siap ..
hehehe ..
alahh , bukan ap ..
aq na tman bdk2 laen yg ta siap keje ..
ngee ~
:D

A'ah kan ,
baru aq prasan ..
aq busy lahh bulan ny ..
ad jex mende yg aq wt ..
and yg paling penting ..
AKU MANA LEKAT KAT RUMAH !
bosan lahh kat umah ..
ap bole wt ?
na tdo ? ta bole !
ADA ORANG TAK BAGI !!
pntang dpt tw aq tdo ,
m'bebel m'galah kn pompuan !
huh , sengal !!

Hah , esok pown na kuar jgk ..
my jantung hati na blnje ! hohoho ..
kdg2 aq segan gk kat dye ,
asyk dye jex blnje aq ..
tpi tapex lahh , dye kn anak owg kaya ?
HAHAHA ..
dye bace ny kompen dye bengang ..
ampun yer syg :)

Bulan ny bulan yg pling aq t'seksa !
mne ta nyer , duit kering ~
jatuh miskin suda ..
daa la byk mende yg aq na setel kn ..
hadoii , s'rabut2 ..
skunk ny aq just hrap kn DURIAN RUNTUH ..
mudah mudahan dapat lerr ~

WTH ???

kenapa jadi macam ny ?
kenapa mesti ada yang sakit kan hati aku ?
kenapa mesti ada yang buat aku ragui epul ..
ya allah , dugaan apa pula kali ini ?


mula2 dye tegur aku just s'mata2 nak tanya aku
dengan epul daa clash ke ?
ok fine , aku boleh b'sbar lagi ..
walau pun hati aku sakit ..
dye mcm nak sangat aku clash dgn epul ..


lpas tux dye buat mcm dye tw sume nyer psal epul ..
s'olah2 dye tw sume mende yg epul buat ..


hahaha smlm die g umah pakcik die dkt dgn rumah alynn je

AYAT TUX YG M'YAKIT KAN ATY AKU !!!
adakah perlu dye bgte kt aq ??


yg ny plak bajet dye tux HOT ..
chat dgn sume owg ..
hak tuii !!


yg ini yg paling m'yakit kan aty aq ..
dye na kuar dgn skandal dye ?
who ??
then dye ckp skandal dye uh daa ad awek ?
ok fine , dlm pale otak aq skunk
just pkir skandal dye tux
MUHD SAIFUL IKHSAN ..

ya allah , kali ini hati aku betul2 sentap ..
aku betul2 kalah kali ni ..
aku dah tak boleh nak fikir positif ..
tgn aku dah sjuk m'gigil ..
time aq jlan gy umah fiza tdi uh , kaki m'gigil jex ..
SUMPAH , aq sebak sgt skunk ny !!
rsa nak nangis tpi tak mampu :(

p/s : klik gambar untuk tumbesaran ..

Buat Si Gadis

 Salam :)
korang2 !!
entry ni khas untuk korang yang bergelar si gadis ..
yang rasa2 dia bukan gadis , better tak paya baca ..
buang masa jex ..
TIDAK BERGUNA ..
entry ini adalah entry copy and paste ..
just share untuk baca ramai2 ;D
sekian , terima kasih :)

p/s : entry ini telah d'copy di blog ini


1. Salam. Blh sy kenal awk? Sy tertarik dgn prwatakan sopan awk.Dah lama sy prhatikn awk. Awk dak baik n sy trtarik la dgn tudung labuh awk.Sy harap kite bleh brkenalan.ukhuwah fillah org kate..sy x terer sgt arab ni…

2. Trima kasih krn mnerima sy.Sy akan try sedaya upaya sy mnjaga awk dan mgikut syariat.Sy tau sy bukan baik sgt, tp demi Allah, sy cuba buat yg trbaik utk awk…

3. Ingat tau, jaga aurat leklok..jgn bagi org lain nmpk..kuar ngan kwn2 tau.. jgn sorg2..blk contact sy ek..sy doakan awk selalu..

4. awak,nape x contact sy. Sy risau awk kuar lama2..ye..mmg sy xde hak pun..sy tau sy percaye awk, tp sy x tau la nk kate cmne. Kite slalu nmpk dari jauh je ek.Tp sy rasa awk mcm dkt je ngan sy. Mgkn ni org kate cinta kot, wak..awk cinta sy x? xnk bgtau.. tp sy tau awk cinta sy..awk da malu nk jln tmpt sy lepak sbb malukan?..kih3. .tq.. i love u too..

5. Wak,selain family, Allah dan rasulnyer.. awk sayang sape ek? Sape saya dlm hati awk?

6. Wak wak..dr kawan kite just pggl sy awk je..mcm x special plk diri sy utk awk. sy tringin gak nk jd cm room8 sy ni. Pggl syg.. bole ke? Awk pggl sy bi ek? Rasa mcm baby sket. X salah kan.. just panggilan je..thanks syg.. love u... ..

7. Yang. kekdang bi tgk syg ni mcm x prcaya bi je. Yela, bi just tanya syg pkai apa je kan .. tq ek gtau, mkin dalam pulak rindu kat syg ni... .hihihi..

8. Yang bi nak syg tau, sayanglah segalanya utk bi, syg la pmberi semangat utk bi... yang... ..bi harap bi ngan syg xde rahsia lagi ek.. jgn risau..inikan membuktikan bi caring.. so jgn risau..k..yeye. . bi janji kan jaga rahsia kite..just msg je kan..love u..papai.. mmuahh!

9. Syg..da lama kite msg, leh kite jumpe x? ye..ayang bwk la kawan2 k..tq yunk! i love u.... ..

10. Tq pggl bi ngan pgglan abg.. abg tggu lame da..abg tau..kite x leh pakse dlm hubungan..la iqra hafiddin..hehe. . sikit sikit je..kih3..

11. Hi syg, watpe 2? Nk ckp sket.. nape syg bwk satu battalion nak jumpa abg?... syg x caye kat abg eh.. huhu..

12. Syg..kite jumpe k?..abg suka syg pakai tudung yg abg beli tu..cam wardina lak..bkn syg x cntk.. just nmpk mkn cntk la..nipis sikit je.. nnt jumpa nnt syg bwk sorg dah la k..

13. Syg..abg sory ngan apa jd td.. abg trsentuh jari syg td.. Tol gak ckp syg eh, trsentuh xpe..TER.. hehe..makin tebal la pulak cinta abg kat syg..

14. Thanks jumpa td, syg cntk la.. Ololo..abg romantik sket pun salah ke? Ske abg romantik ek? Hehe.. Eh, td jumpa abg da berani tenung abg ek..hoho.. tgk td kwn syg cam ske kat kwn abg je.. senang la kita jumpa pasni.. tgk..Allah memberkati hubungan kite.. syg solat dah ke? Doakan abg skali ek..miss u..

15. syg..just nk tanya.. syg cinta bg berapa percent? Apa tandanya eh? 50% je... huhu..yang. . just nk tanya..rambut syg panjang x? just thinking of u at the moment…

16. Td terbeli tudung pendek.. yg abg bg kat syg tu.. syg..bg la gmbr syg special untuk abg yg pakai tudung td 2.. Cntk nye syg..gambar ni nak wat wallpaper hp ngan kompter abg la..

17. Yang.. syg cintakan abg berapa percent? Sepenuh hati Thanks syg..love u too.. abg janji, abg akan jaga syg baik2 dan xkan tinggalkan syg...

18. Syg..da lame kita couple kan.. xkan abg pegang tgn pun nak marah.. Syg kan milik abg.. Thank 4 being understanding. .

19. Syg kata Syg cintakan abg sepenuh hati.. kalu gitu..apa buktinya Syg cintakan abg..?

SELEPAS ITU BARU BERMULA ZINA YANG SEBENAR...

20. huh!... syg mengndung? tahu kat ne... cube check balik dgn doktor... xkan sekali buat dah mengandung, check balik k..

21. huh! btol la syg mengndung ni?? syg, utk kebaikan kita berdua, lebih baik syg gugurkan kandungan tu.. gugurkan k..

22. Nape plak xnak? xberdosa la klu bunuh benda yang masing xbernyawa.Gugurkan jelah!Jjgn buat masalah bleh x!

23. xsakitlah!!nape manje sangat ni! xkan bnda mudah cam tu pun xbleh buat..

24. sori syg, abg xbleh temankan syg ke klinik tu, abg malu klu terserempak dgn family or member, malu la abg klu diorg nmpak abg bwk syg dgn perut syg yg besar tu..

25. Ape!! RM 5,000?? kau yg mengandung... kau cari sendiri la duit nak gugurkan anak tu.. bukan masalah aku.. lantak kau la... bukan masalah aku jgak keluarga kau pulau kau.. kau tu yg bodoh!! kau ingat kau tu cantik sgt?? aku dah xingin kat kau!! pergi mmpos!

26. jgn kol n msg lg bleh x?!.. aku sbuk.. xde masa nk layan kau!...

27.(terputus hubungan)
- wanita itu mati akibat kegagalan proses penguguran..
- si lelaki mencari mangsa baru..
- dan kejadian terus berulang..

ITULAH KEBANYAKAN YANG TERJADI DI DUNIA KITA INI.AWAS!!!UNTUK KAUM HAWA!!!!
COPYRIGHT@SEGALA YANG DITULIS DIATAS HAK MILIK CIK FATIN AFIFAH